woensdag 20 juli 2011

Woestenij

Oei, veels te lang niks geblogd...ik heb met dat mooie weer ook helemaal niet veel zin om achter de laptop te kruipen op m'n schaarse vrije dagen!
Voor wat betreft m'n moestuin is er wel wat aangepast hier en daar; ik heb er nog weer een klein gedeelte bij betrokken, gewoon een stukje volle grond in m'n tuin. Hier heb ik op 22 juni winterrettich en wortelen gezaaid, die inmiddels al boven de grond zijn gekomen. Ik hoop deze laat in het jaar te kunnen oogsten, zodat we ook in de herfst en misschien winter nog kunnen genieten van groen uit eigen tuin :-)

Sommige dingen slaan niet goed aan, dat kan komen door slakken of te weinig licht doordat een plant uit het naastgelegen vak al het zonlicht wegneemt. Verder ziet alles eruit als een woestenij, het schiet allemaal de grond uit als paddestoelen met die warme temperaturen en al die regen!

Vandaag ben ik met Mirjam bij bio boer Wout geweest en daar hebben we onze ogen uitgekeken, een geweldige moestuin heeft hij! Een heerlijk adres om onbespoten groente en fruit te kopen en tevens planten voor in je eigen moestuin. Ik heb mezelf een patisson cadeau gedaan en deze is net thuis de grond ingegaan.
Verder heb ik vandaag 2 romanesco bloemkolen geplant en een boerenkool.
Het leukste nieuws van vandaag is wel dat ik net m'n broccoli's geoogst heb! Yay! Ze zien er prachtig uit en vanavond eten we voor het eerst een echte maaltijd uit eigen tuin, samen met de aardappels uit de tuin van Mirjam en mijn eerst geoogste komkommer moet ik er vast wel iets lekkers van kunnen maken :-)