maandag 12 maart 2012

Het wordt al wat :-)

Afgelopen zondag hebben we weer aardig wat gedaan op de tuin, het begint al echt ergens op te lijken. Goed nieuws is dat van de week onze tuinkist is gearriveerd, dus we hebben er zondag een slot op gezet en vanaf nu kunnen we dus fijn naar de tuin zonder te hoeven slepen met harken en scheppen!
Tevens kunnen we nu zittend onze theepauze doorbrengen, wat ook best fijn is :-)

De plantuien hebben we binnen gekregen, dus die zijn de grond ingegaan en we hebben een bed gezaaid met sugarsnaps. Ik ben een beetje aan het stoeien gegaan met een garden plan via www.growveg.com , in principe hebben we alles gezaaid wat ik in het plan heb gezet, behalve de pompoen uiteraard en de wortelen in bed 3. De aardappelen hebben we ook nog niet gepoot, maar die zijn bijna aan de beurt :-)
Klik hier om de plattegrond te bekijken!

Ik ben thuis toch ook maar aan de slag gegaan met de square foot, ik vind het toch wel leuk om thuis ook wat in de bak te hebben staan en vooral sla is wel makkelijk om gewoon bij huis te hebben, dus ik heb gisteren een aantal dingen gezaaid; pluksla, rucola, gele en rode bietjes, radijsjes, wortelen, lente-ui en een paar overgebleven plantuien. Verder heb ik de gezaaide broccoli verpot en nog wat tomaten binnen voorgezaaid.

De moestuin ligt er keurig bij in ieder geval:3 opmerkingen:

 1. Hihi, ik zie nu ineens dat we de bedden andersom genummerd hebben! We zijn wel bij dezelfde begonnen, maar ik heb de aardappelbedden als de oorspronkelijke drie losse bedden genummerd, en ben daarna weer van boven naar beneden gegaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he, om weer te kunnen beginnen! Ik vond je blog via via.

  Altijd leuk om eens bij een ander over de heg te kijken!

  Al is het dan virtueel!!


  Groetjes Thea

  Doortjes Moestuin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marlous,

  Mooie moestuinkist! Heb je die zelf laten maken of heb je die ergens kant en klaar besteld? Ben benieuwd: ik wil er zelf eentje maken, maar als ze niet duur zijn wil ik er eentje kopen die al klaar is.

  Ben benieuwd naar je berichtje.

  Groetjes,
  Kees

  twitter @keesdeboon
  blog http:/deboon.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen