dinsdag 19 juni 2012

Nee hoor, ik ben er nog..

Ik ben echt een wandelende moestuin-blogger-ramp... Ik moet me er echt toe zetten om achter de computer te gaan zitten en dan komt het er dus gewoon niet van. Terwijl ik er straks natuurlijk, aan het eind van het jaar, hartstikke van baal dat ik niets heb bijgehouden! Komt ook een beetje door de omstandigheden thuis, ik hou niet veel energie over om alles bij te houden..
Nouja, ik ben er nog in ieder geval en ik beloof beterschap ;-)

De tuin gaat best aardig, al hebben we wel een paar aandachtspunten waar we voor het volgend jaar rekening mee moeten houden:
 • Aantrekkelijke groenten voor slakken zo ver mogelijk van de heg af plaatsen. Of kijken of we voor volgend jaar aaltjes los moeten laten.
 • We hebben frietsaus-emmers nodig voor de kolen! Echt een ramp om die nog een beetje acceptabel tot wasdom te laten komen met al die slakken :-(
 • Bladluis-bestrijding op o.a. bonen...ik zal me er eens in verdiepen hoe we dat het beste kunnen doen op natuurlijke wijze, zonder ook de lieveheersbeestjes weg te jagen.
 • Pompoenen planten en zorgen voor een soort van bescherming, omdat deze ook erg aantrekkelijk zijn voor de slakken...
Het moge duidelijk zijn dat de slakken eigenlijk het grootste probleem zijn :-)
Gisteren heb ik een aantal dingen geoogst,wat aalbessen, rapen en rabarber. Mjam :)


2 opmerkingen:

 1. Het vervelende is dat je door de vruchtwisseling toch af en toe de sla bij de heg moet zetten... :) ach, het gaat vast nog wel lukken met onze boontjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marjous,

  Laat ik mijn voorstellen, ik ben Gaby van der Harg en heb een klein webwinkeltje www.zadenier.nl met kruiden (en binnen kort ook groente zaden)
  Ik zou graag met u in contact komen, zou u mij kunnen email op zadenier@hotmail.com

  Mvg,
  Gaby

  BeantwoordenVerwijderen