woensdag 22 juni 2011

Over de plaag die naaktslak heet...

Ik word er echt gek van inmiddels, elke avond loop ik braaf mijn rondje door de tuin en tel dan mijn score (gemiddeld vang ik zo'n 5 slakken op een avond), waarop ik ze -diervriendelijk- in de groene container kieper. Ik heb alles wel geprobeerd, van ecologische slakkenkorrels (die dingen die op kattengrit lijken) tot eierschilletjes. Niets helpt, ze kruipen overal overheen lijkt het wel.
Ik heb noodgedwongen vorige week mijn radijsjes geoogst, omdat die al aangevreten werden..dus als iemand nog een goede tip heeft..?? (zei ze tegen al haar volgers, haha)

Natuurlijk zijn er ook dingen die wel goed gaan! Mijn komkommerplant krijgt een baby, woehoe!Verder hebben we weer heerlijke aardbeien, zoals elk jaar eigenlijk. Ze halen het niet om op de foto te komen, we eten ze eigenlijk zó uit de tuin weg :-)

4 opmerkingen:

 1. Ik had gisteren een mega-naaktslak in 't kasje, hij lag waarschijnlijk z.n roes uit te slapen na een maaltijd van maar liefst twee slaplanten :(
  Ik verzuip ze gewoon in zout water hoor, ze kruipen namelijk net zo hard weer uit de biobak, de slijmerds. En elke slak die je laat leven legt in een seizoen honderd eitjes....dat zijn in de herfst meerdere biobakken vol slakken!

  Blauwe korrels werken op zich wel, maar er zit ook een lokstof in...ik vraag me wel eens af of het je het probleem daarmee niet in stand houdt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slakken komen bij mij in de tuin echt met vlagen. Soms heel veel en soms helemaal niet.
  Ik ben niet zo diervriendelijk aangelegd. Met veel gegriezel spies ik ze doormidden.
  Geen idee of het helpt maar ik heb ze aal tijden niet gezien.


  Dat van die aardbeien ken ik wel...die halen bij mij ook niet vaak de foto haha!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het kan helpen als je een koperen ring of draad om je plantje legt. Daar schijnen ze een schok van te krijgen als ze ermee in aanraking komen. Ik zelf doe meestal een petfles Je weet wel, cola, fanta enz.) zonder bodem over het plantje heen als ze nog heel klein zijn. De dop gaat er natuurlijk af. Beschermt direct ook tegen al te harde wind.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die koperen ringen klinken mooi (en ze staan ook vast heel mooi in de tuin), maar ze helpen niets hoor. Ik heb de hele sfg omringd met koperdraad, maar ze vinden jonge sla en broccoli gewoon zo lekker dat ze daar best een schokje voor over hebben. 't enige wat echt werkt is echt elke dag slakken rapen, en gif strooien voor de slakken die je niet vindt. En ik heb goeie ervaringen met nematoden.

  BeantwoordenVerwijderen